w

Langsandfestivalen 2019

En ny festival så dagens lys 12. august 2017. En stor takk til grunneierne som gjorde og gjør dette mulig! I 2019 blir det Langsandfestival 5-6 juli. Bestill billetter nå!

21.06.201708:35 Laila Lovise Johansen

Langsanden ligger naturskjønt til i Gildeskål kommune rett syd av Bodø. Stranda ligger på nordvestsiden av Sandhornøy. om lag 1 time 15 min kjøretur fra Bodø. Den hvite stranda er ca 2 km lang og 300m bred, er et populært utfartssted for både innfødte og folk bosatt utenfor kommunen. Det er gode muligheter for strandliv, med soling og bading om sommeren, og flott å gå tur langs stranda hele året.

I 2014 fikk stranda stor oppmerksomhet ifm SALT prosjektet. Mange Nordlendinger som ikke tidligere hadde hørt om Langsanden, fikk nå øynene opp for denne vakre perlen. Ifm prosjektet satte kommunen opp et Servicebygg (toaletter/dusj) ved stranda, og en stor parkeringsplass ble anlagt.

Bygdene Følvik og Sandvik ligger ca 2 km fra stranda i hver sin ende. Sandvika hadde for noen få år siden bare 3 fastboende. Nå har bygda fått et løft, og har nesten 20 fastboende. Bygda fikk veiforbindelse i 1978, og med det økte bruken av Langsanda til utflukter og strandliv.

Elias Blix hentet inspirasjonen til «Å eg veit meg eit land»  med setninga «med ei lysande strand mellom høgfjell og fjord» fra stranda.