w

Langsandfestivalen 2017

En ny festival ser dagens lys 12. august 2017. En stor takk til grunneierne som gjør dette mulig!

21.06.201708:35 Laila Lovise Johansen

Sandvikstranda, kalt Langsanden, ligger naturskjønt til i Gildeskål kommune rett syd av Bodø. Ligger på nordvestsiden av Sandhornøy. om lag 1 time 15 min kjøretur fra Bodø. Den hvite stranda er ca 2 km lang og 300m bred, er et populært utfartssted for både innfødte og folk bosatt utenfor kommunen. Det er gode muligheter for strandliv, med soling og bading om sommeren, og flott å gå tur langs stranda hele året.

I 2014 fikk stranda stor oppmerksomhet ifm SALT prosjektet. Mange Nordlendinger som ikke tidligere hadde hørt om Langsanden, fikk nå øynene opp for denne vakre perlen. Ifm prosjektet satte kommunen opp et Servicebygg (toaletter/dusj) ved stranda, og en stor parkeringsplass ble anlagt.

Bygda Sandvik ligger ca 2 km fra stranda, og hadde for noen få år siden bare 3 fastboende. Nå har bygda fått et løft, og har nesten 20 fastboende. Bygda fikk veiforbindelse i 1978, og med det økte  bruken av Langsanda til utflukter og strandliv.

Elias Blix hentet inspirasjonen til «Å eg veit meg eit land»  med setninga «med ei lysande strand mellom høgfjell og fjord» fra stranda.