Om festivalen

En ny festival så dagens lys 12. august 2017, vi hadde festival i 2018 og 2019 mens vi i 2020 måtte nedskalere til en sommerfest. Vi jobber for tiden med neste festival!

21.06.201708:35 Laila Lovise Johansen

Langsanden ligger naturskjønt til i Gildeskål kommune rett sør av Bodø. Stranden ligger på nordvestsiden av Sandhornøy. Om lag 1 time og 15 minutters kjøretur fra Bodø. Den hvite stranda er ca 2 km lang og 300m bred, er et populært utfartssted for både innfødte og folk bosatt utenfor kommunen. Det er gode muligheter for strandliv, med soling og bading om sommeren, og flott å gå tur langs stranda hele året.

I 2014 fikk stranda stor oppmerksomhet i forbindelse med SALT prosjektet. Mange Nordlendinger som ikke tidligere hadde hørt om Langsanden, fikk nå øynene opp for denne vakre perlen. Da prosjektet pågikk, satte kommunen opp et servicebygg (toaletter/dusj) ved stranda, og en stor parkeringsplass ble anlagt. Denne parkeringsplassen kan brukes for oppstilling av bobiler og campingvogner.

Bygdene Følvik og Sandvik ligger ca 2 km fra stranda i hver sin ende. Sandvika hadde for noen få år siden bare 3 fastboende. Nå har bygda fått et løft, og har nesten 20 fastboende. Bygda fikk veiforbindelse i 1978, og med det økte bruken av Langsanden til utflukter og strandliv.

Elias Blix hentet inspirasjonen til «Å eg veit meg eit land»  med setninga «med ei lysande strand mellom høgfjell og fjord» fra nettopp denne stranda.

VELKOMMEN!